Vad har ett levande ljus med self care att göra kanske du undrar.

De ljus som säljs i min self care store har eteriska oljor som bas och eteriska oljor har ju som du kanske vet en direkt inverkan på vår sinnesstämning. Men anledningen till att jag älskar ljus är inte bara för doftens positiva effekter utan också för att det signalerar ett tydligt start och stopp. När man tänder ljuset, ja då är det self care tid, du kan meditera, yoga, skriva, ta ett bad eller en kopp te. Helt enkelt ladda dina batterier. När du släcker ljuset, ja då är din self care tid över.

Ljuset blir inte bara en tydlig signal för dig själv utan också för din omgivning. Kanske kan man förmedla till barn eller sambo att när ljuset är tänt vill jag inte bli störd, då vill jag ha en tyst stund för mig själv.

En self care stund behöver inte vara lång (det är en av anledningarna till att vi inte får in self care i vår vardag) för att vi tänker att vi aldrig får den där ensamma timmen. Men när det kommer till self care gör varje minut skillnad. Om du endast har en minut om dagen, blir det sju i veckan, tjugoåtta i månaden och trehundratrettiosex på ett år som du återhämtat dig själv (lita inte helt på min matte utan ta det på ett ungefär) det finns ju en anledning till att jag valde att bli terapeut och inte matematiker. Även om vi inte tänder ljuset varje dag så kan det stå där som en snäll påminnelse om att du ska ta hand om dig själv, att du räknas, och att tid finns, även om den är liten.