Många jag möter i mitt terapirum lever på lånad energi. Istället för att stanna upp och vila när kroppen säger i från går de till ”banken” och ber om ett lån som de innerst inne vet att de inte har råd att betala. Ofta klarar man ett mindre lån, men när man dyker upp på banken om och om igen för att ta ut nya utan att ha betalt tillbaks de gamla, ja då har vi ofta ett problem. Vi hamnar i skuld.

Du förstår säkert metaforen. Din bank kan vara extra koppar kaffe för att orka, dålig kost eller en skjuts med socker, eller så säger du nej till saker som ger dig återhämtning och energi för att klara av dina måsten. Istället för att lyssna på kroppen som säger åt dig att vila försöker du att hämta in energin på annat sätt.

Vi har förmodligen alla gått till banken någon gång (tex tagit en extra kopp kaffe för att orka med den sista timmen på jobbet), det är inget fel på det (om det inte sker allt för ofta). Felet är när du inte betalar tillbaka (vilar).

När kroppen säger till dig att vila så agerar de flesta jag möter med motsatsen. De kör på ännu hårdare, de ger mer. Som om de inte förstår kroppens önskan. Men de skulle aldrig agera på motsatsen. Vila när de känner att de har energi.

Lägg en budget över din energi.

Så för att undvika väggen rekommenderar jag dig att kolla igenom dina transaktioner. Har du tagit ut för mycket? Behöver du betala tillbaka? Se då till att vila, ta rast. Öva dig på att lyssna på kroppens signaler. Så enkelt, men samtidigt så svårt ❤︎