Företagsterapi -att förändra sina beteenden

Företagsterapi -att förändra sina beteenden

Hon kan inte gå tillbaka till en anställning så hon tar modet till sig och säger upp sig.

-Jag hade inget val, jag skulle vara fortsatt sjuk om jag stannade kvar, förklarar hon för mig.

Jag nickar instämmande, så är det säkert.

Så nu sitter hon framför mig som egen företagare. Fortsatt fylld med måsten och krav men ingen som ställer upp dem i storleksordning framför henne.

Tendensen att pressa sig själv, lite lite mer än vad hon egentligen orkar finns kvar, trots att ingen annan skriver hennes att-göra-lista (eller kanske med anledning av att ingen annan skriver den).

-Vill du vara frisk eller sjuk, frågar jag när hon saktar ner i någon minut.

Frisk, säger hon utan att tveka.

-Varför fortsätter du då på samma sätt som innan du blev sjuk?

Hon blir tyst och tittar på mig någon minut.

-För jag vet inget annat sätt, säger hon förvånad över sitt eget svar.

-Så ett företag kanske per automatik inte förändrar ditt beteende, gör dig frisk, frågar jag.

-Nej, svarar hon, förvånad över orden som ramlar ur hennes mun.

-Men du vill att du ska göra det?

-Ja.

-Ok, är du beredd att göra själva förändringen, att ändra DITT beteende, att göra saker på ett annat sätt?

-Jag antar det, säger hon medans hon samtidigt rycker lätt på axlarna, fortfarande förvånad över vart samtalet hamnande.

Företagsterapi -att förändra sina beteenden

Som företagsterapeut handlar inte samtalen bara om ditt företag, det handlar om dig, om ditt beteende, om ditt mående. För det är DU som styr ditt företag. Om du mår dåligt är det inte ovanligt att ditt företag också gör det. De flesta jag träffar flyr in i företagsvärlden med en förhoppning på att det ska lösa deras problem men så märker de att det finns rädslor, osäkerhet och brister i ledarskapet även där. Att kraven inte minskar utan tvärtom ökar. Insiken att förändringen inte kommer utifrån utan måste jobbas på inifrån gör ont, och det är där vi möts.

Tillsammans gör vi om, tillsammans vi gör rätt. Vi förändrar både tankar och beteenden så att du långsiktigt kan leva livet du drömmer om. Utan stress och press från omgivningen, men framför allt utan stress och press från dig själv ❤︎