Doftens terapeutiska inverkan

Doftens terapeutiska inverkan

Eteriska oljor har terapeutiska egenskaper. Oljornas doftmolekyler når nervsystemet via doftsinnet och kan påverkar vår produktion av endorfiner och noradrenalin i hjärnan. Det kan i sin tur påverka hormoner, medvetande och känslor.

Man kan därför kombinera de olika dofterna för att ta till vara på dess olika terapeutiska egenskaper för att få till den känslan man vill uppnå. Citrusfrukter är tex energigivande och lavendel lugnande. Man kan därför få fram blandningar som tex stärker din koncentration eller dämpar din oro.

Jag tror att terapi fungerar som bäst när vi förenar våra sinnen och därför vill jag nyttja växternas doft och naturliga läkande egenskaper i mina samtal och anpassar ofta en doft efter dig och dina behov i min diffusern. Doften kan sedan fungera som en ”positiv trigger” och har du med dig doften hemma kan den hjälpa dig att skapa lugn och trygghet utan att behöva komma till mig.

Det blir således hjälp till själv hjälp. Men en liten flaska med just din olja hemma kan du hitta tillbaka till både känslan och kunskapen du lärt dig i mitt terapirum, och på så sätt må bättre, på bara ett ögonblick <3

Är du nyfiken på eteriska oljor eller söker en passande olja för just dig. Kontakta mig så berättar jag gärna mer!