Att så ett frö

Jag har tänkt mycket på det där du sa, säger han och tittar på mig allvarligt. (What!! Vad fan har jag sagt, tänker jag och hjärnan går på högvarv).

Det slår mig efter vårt möte att jag under flera år arbetat med att så frön. Varje dag. Jag kastar dem runt mig, sprider dem hejvilt. Men glömmer ofta bort vad det är jag planterar. Sen ligger de där och gror, i veckor, månader eller år utan att jag ens längre är medveten om just det där fröet, om vad jag sått.

Och om det finns något som jag älskar mer än att så, så är det just att få se det där fröet utvecklas och växa.

Som personen jag nu hade framför mig, som berättade att tanken jag givit honom efter vårt samtal hade börjat växa och slå rot. Så vackert att jag nästan blev tårögd. Tänk att något litet man säger kan förvandlas till något så stort och vackert!

Ibland får man påminna sig om att man faktiskt är en av anledningarna till fröets tillväxt och blomning. Det är lätt att förminska sig själv och sitt arbete när man arbetar med att så frön. För det är sällan man ser perioden i full blom .

Ofta gror, växer och blommar fröet utan att du ens är medveten om det eller någonsin kommer att få beskåda dess skönhet och utveckling. Därför är det viktigt att påminna sig om att all tillväxt börjar just där…med ett enda litet frö.