Blunda och dröm dig bort. Du känner doften av skog och kan nästan känna mossan under dina fötter. Mmmm.  För att nästa dag testa en ny doft och känna den uppiggande doften av rosmarin och citron, så kraftig att du nästan känner smaken i din mun. Sommar, sol och ny energi.


Ok, om jag bara hade fått välja en enda produkt från min ”self care store” så hade det varit en aromadiffuser.  (Om jag inte redan hade någon vill säga, vilket jag har, typ en i varje rum.) Varför? Jo det ska jag berätta för dig.

Det är inte bara för att få en god doft i mitt hem och att det ger mig en myskänsla. Jag tycker också att doften gör mig lugn och mer närvarande. För mig blir det en påminnelse om att stanna upp, andas. I diffusern använder du eteriska oljor vilket det finns en uppsjö av. Variationen är oändlig. Du kan blanda ihop egna dofter efter tycke och smak eller köpa färdiga blandningar. I mitt vardagsrum väljer jag ofta träiga, lugnande dofter, i köket uppiggande så som mint eller citron, och i sovrummet lugnande så som lavendel.

Jag tycker också att det är härligt att ha på diffusern när man städar, den hjälper till att ge hemmet en ren känsla och för mig som har djur har den också kommit väl till användning för att täcka andra mindre behagliga dofter efter att det hänt en olycka. En diffuser kan stå för sig själv, du behöver inte vakta den eller ens vara i samma rum, när vattnet tar slut, stannar diffusern av sig själv. Det är en fördel tycker jag som har både katt och hund och inte kan lämna rummet med levande ljus. Diffusern kan stillsamt stå på hela dagen och gör sitt jobb tyst i bakgrunden. Fördelen med just denna diffuser är att den är tyst, liten och nätt. Den får plats i varje hem.

5 anledningar till att bör du skaffa en diffuser:

  • Hemmet doftar gott.
  • Doften ger hemmet en mysig känsla.
  • Dofterna kan hjälpa dig komma ner i varv, sova, bli pigg eller fokuserad.
  • De eteriska oljorna har välgörande effekter på dig och du kan välja doft efter humör och tycke.
  • Perfekt att använda för att täcka andra dofter så som mat-os, eller använda i samma rum som din kattlåda eller ditt eget badrum.

Sugen på att skaffa en diffuser? Du hittar dem här, passa på, endast tre stycken kvar i lager!