Böcker

Författare

Kvällsdagbok.

Är du redo att skapa en ny vana?Avsluta då dagen på bästa sätt genom att lyssna inåt. Vad säger din kropp och vad säger dina tankar? Med hjälp av enkla övningar får denna kvällsdagbok dig att komma närmare dig själv.Ta chansen att rensa dina tankar och lätta ditt hjärta!Morgon- och kvällsdagboken är tänk för dig som är nyfiken på terapeutisk skrivande men har svårt att komma igång på egen hand. Med enkla frågor får du en morgon- eller kvällsvana att reflektera över dig själv. Tanken är att du väljer en bok som passar din rutin, antingen morgon eller kväll. Böckerna har olika övningar, du kan därför använda dem båda om du så vill, en på morgonen och en på kvällen.

Morgondagbok.

Är du redo att skapa en ny vana?Börja då dagen på bästa sätt genom att lyssna inåt. Vad säger din kropp och vad säger dina tankar? Med hjälp av enkla övningar får denna morgondagbok dig att komma närmare dig själv.Ta chansen att rensa dina tankar och lätta ditt hjärta!Morgon- och kvällsdagboken är tänk för dig som är nyfiken på terapeutisk skrivande men har svårt att komma igång på egen hand. Med enkla frågor får du en morgon- eller kvällsvana att reflektera över dig själv. Tanken är att du väljer en bok som passar din rutin, antingen morgon eller kväll. Böckerna har olika övningar, du kan därför använda dem båda om du så vill, en på morgonen och en på kvällen.

Måste alla vara så jävla lyckliga hela tiden!

Tycker du att det är jobbigt att vara förälder? Vantrivs du i din mammaroll eller känner du disharmoni i föräldraskpet? Du är inte ensam! I måste alla vara så jävla lyckliga hela tiden berättar 16 mammor om allt från förlossning till samliv. Boken skildrar småbarnslivet från den mörka sidan där oro, ångest och förbjudna tankar ligger i fokus.I denna oretuscherade bok gör författaren upp med offentliga lögner samtidigt som hon ärligt och självutlämnande beskriver småbarnslivet. 

Måste alla vara så jävla lyckliga hela tiden är en bok som ifrågasätter det mysiga mammalivet, en bok som behövs!

Pennan som psykolog -terapeutisk skrivkortlek.
Är du nyfiken på terapeutiskt skrivande?
Denna skrivkortlek ger dig övningar för att utforska händelser och känslor i ditt liv. Dra ett kort om dagen eller använd vid behov. Låt pennan bli ett naturligt sätt att reflektera i din vardag!
Hur du använder kortleken:1. Dra ett kort.
2. Blunda och sätt dig tyst. Lyssna inåt. Vad väcker texten på kortet för tankar hos dig?
3. Skriv i 10-15 minuter.
4. Reflektera över din text. Kortleken kan användas ensam eller tillsammans med en vän. Den kan även användas i grupp eller i terapeutiskt arbete.

Annas oroliga mamma

”Annas mamma har en sjukdom som gör att hon alltid är rädd, men Anna förstår inte alls varför. Hon är inte ens rädd för riktiga saker, som ormar, spindlar och sådant. Nej, hon är mest rädd för saker som inte finns eller sådant som inte ens hänt.”

I boken får du följa Anna och hennes mamma Eva som har en ångestsjukdom. På ett enkelt sätt får du och ditt barn genom denna berättelse lära er mer om ångestproblematik. Barn och förälder kan tillsammans läsa boken för att diskutera kring rädsla, oro och ångest. Kanske blir boken en naturlig ingång till att presentera sina egna eller en anhörigs problem? Boken kan även användas som högläsning i grupp.

Jakten på självkänsla.

ADHD är överrepresenterat bland Kriminalvårdens klienter och forskningen menar att det finns ett samband mellan obehandlad ADHD och kriminalitet. Det finns flera teorier som tror sig kunna förklara sambandet, men vad tror personerna själva om anledningen till att de begår brott?

Denna bok är en del av en studie där man syftat till att undersöka sambandet mellan ADHD, självkänsla och kriminalitet. Hur kan man förstå brottsligt beteende med hjälp av begreppet självkänsla?

Böcker

Böcker

Vill du köpa en bok?

Du hittar böckerna på bokus, adlibris eller nestorforlag.se