Aromaterapi

Eteriska oljor

Hem

Aktuellt

Vilken doft passar dig?

Enskilda oljor

Här hittar du enskilda oljor och dess inverkan. Dessa oljor kan du blanda med varandra efter smak och tycke. I butiken väljer du flaska och nämner i ordernoteringar vilken/vilka dofter du önskar.

Vilken olja ska jag välja?

Vad vill du ha ut av din olja, vilken av texterna tilltalar dig, vilken doft gillar du mest?

Vilken olja du ska välja beror på vilket känslotillstånd du vill uppnå. Vill du ha hjälp med sömn skulle jag tex testa enbär, avslappning lavendel osv. Du kan tex välja att blanda ihop tre olika oljor som har liknande användningsområden. Är du rädd för att ogilla doften är det bra att veta att oljan är verksam bara genom att du använder den på din kropp. Du kan rolla den under fötterna eller på magen för att få samma verksamma effekt.

Tea tree oljan rensar ditt negativa känslomässiga bagage. Den hjälper dig speciellt att släppa taget om negativa relationer. De giftiga relationerna kan vara både mänskliga, kroppsliga eller spirituella. Du kan känna sig dränerad på livsenergi men kanske inte är medveten om ditt läckage. Oljan hjälper dig att knyta upp de negativa knutarna så att nya starka band kan skapas. Oljan vill påminna dig om hälsosamma relationer och hjälpa dig när det kommer till att sätta gränser och ta hand om dig själv.

Oljan säger till dig att sluta förråda dig själv, och att sluta låta andra människor trampa på dig eller ta din tid eller energi. Stå upp för dig själv och sluta ta på dig andra människors problem.

Användningsområde: Andas in från flaskan, eller rolla doften i dina händer och andas in. Du kan också rolla dig under fötterna eller i toppen på huvudet.

Passar dig som: har negativa relationer så som tex medberoende eller en parasiterande partner. Du kan också ha svårt för gränssättning, ha en svag vilja, och känna dig dränerad och maktlös.

Oljan vill: hjälpa dig att sätta tydliga gränser, skapa hälsosamma och respektfulla relationer, ge dig styrka, trygghet och uthållighet.

Doften passar bra tillsammans med andra dofter så som tex:  citron, citroneukalyptus, enbär, geranium, kanelkryddnejlika  lavendel, muskatellsalvia, myrrarosmarin och tallbarr.

Kanel har en värmande och upplyftande inverkan. Det sägs också att kanel stöder reproduktionssystemet och därmed hjälper till att läka sexuella problem. Doften av kanel vill hjälpa individer att acceptera sin kropp och omfamna sin fysiska attraktivitet. Kanel sägs fördriva rädsla för att bli avvisad och bringar fram en hälsosam sexualitet. Kanel kan också skapa tydlighet för själar som kämpar med sin sexuella identitet.

Kanel sägs hjälpa individer som i förhållanden är osäkra och drabbas  av svartsjuka eller kontrollerande beteende. Oljan uppmuntrar själen till att släppa kontrollen och tillåta andra till att vara fria. Kanel inbjuder dig till att vara ärlig och sårbar, och därigenom vill oljan uppmuntra till sann intimitet.

Användningsområde: Andas in från flaskan, eller rolla doften i dina händer och andas in. Du kan också rolla oljan över nedre delen av magen.

Passar dig som lider av: kroppsskam, rädsla, kontrollerande beteende, svartsjuka, sexuellt trauma, är sexuellt hämmad eller sexuellt överaktiv.

Oljan vill ge dig: kropps acceptans, hälsosam sexualitet, intimitet, attraktivitet, acceptans.

Doften passar bra tillsammans med andra dofter så som tex: jasmin, bergamott, grapefrukt, neroli, apelsin, mandarin; andra kryddor som kryddnejlika och koriander; balsamiska och jordiga dofter: frankincense, myrra och patchouli.

 

Oregano tar bort blockeringar, minskar negativitet och vill skapa trygg anknytning. Oregano är en kraftig och intensiv olja och vänder sig till personer som alltid vill ha rätt. Kanske är det så att du har en stark vilja och vill föra över dina åsikter på andra. Oljan vill göra dig mer flexibel och läraktig. Den vill öppna dina ögon för nya intryck och åsikter. Oregano är tillräckligt stark för att bryta igenom din starka barriär och vill lära dig ödmjukhet.

Oregano vill bryta dina materialistiska tankar och anknytningsmönster som hindrar dig i din utveckling. Du kanske är redo att bryta ett toxisk förhållande, eller lämna ett jobb. Oljan vill påminna dig om att släppa taget om det du håller fast vid.

Användningsområde: Andas in från flaskan, eller rolla dig själv under fötterna.

Passar dig som: har anknytningsproblematik, är påstridig, envis, materialistisk och kontrollerande.

Oljan vill: göra dig ödmjuk, villig, flexibel och läraktig.

Doften passar bra tillsammans med andra dofter så som tex: citrongräs, cypress, tea tree, thyme, sandalwood.

Frankincense är en doft som gör lögner och svek uppenbara. Doften vill hjälpa dig att släppa taget om lägre vibrationer så som svek, lögner och negativitet. Oljan vill ge dig nya perspektiv baserade på ljus och sanning och få dig att släppa taget om det som gör ont. Då doften vill hela dig, läka dina sår, får den dig att känna dig älskad och beskyddad när du känner dig ensam och bortglömd. Oljan är starkt rengörande för dina känslor och när du känner dig andligt ifrån kopplad vill doften koppla ihop din själ med ditt inre ljus.

Samtidigt som oljan är otrolig kraftfull, är den också försiktig, likt en kärleksfull guide vill den stillsamt vägleda dig rätt och skydda dig från negativa influenser.

Användningsområde: Andas in från flaskan, eller rolla doften i dina händer och andas in. Du kan också rolla dig i toppen av huvudet, på pannan eller bakom öronen.

Passar dig som: känner dig övergiven, andligt frånkopplad, oskyddad eller felinriktad.

Oljan vill ge dig: ljus, kärlek, få dig att känna dig vis, skyddad och andligt öppen.

Doften passar bra tillsammans med andra dofter så som tex: melissa, manuka, myrrh, kamomille. Oljan passar tillsammans med de flesta trä-, krydd-, blom- och citrusdofter.

Lavendel hjälper dig att uttrycka dig samtidigt som det lugnar ditt sinne. Den sänker osäkerheten vi kan känna när vi är rädda för att blotta våra tankar och känslor. Lavendel vänder sig till den djupa rädslan över att bli sedd och hörd. Individer som behöver lavendel gömmer sin insida och blockerar deras sanna jag från att visa sig. När de uttrycker sig håller de ofta sig själv tillbaka och vågar aldrig riktigt uttrycka det som finns i hjärta och själ.

Att ”hålla in” eller gömma delar av sig själv kan ofta leda till oro, ångest, rusande tankar och sömnsvårigheter. Gamla erfarenheter kan göra dig rädd för att bli avvisad, detta kan göra att du inte alltid delar med dig av vad du tycker och tänker. Din sanna röst kommer aldrig fram och starka känslor av att vara oälskad, oviktigt eller osedd kan växa i dig.

Lavendel vill främja känslomässig ärlighet och få dig att säga din sanning. Så fort du släpper taget och börjar att uttrycka dig lämnar du ditt egna fängelse. Det är genom öppen och ärlig kommunikation som man kommer att uppleva den ovilkorliga kärleken och lugn och ro i sinnet. Lavendel sätter dig fri att dela ditt sanna jag med andra.

Användningsområde: Andas in från flaskan, eller rolla doften i dina händer och andas in. Du kan också rolla dig längst halsen eller nacken.

Passar dig som: är rädd för att bli avvisad, känner dig hämmad, har svårt för att kommunicera dina känslor, är spänd, har rusande tankar, är rädd för att göra bort dig/avslöja dig själv, är känslomässigt oärlig, känner dig osedd, inte lyssnad på, oälskad eller osäker.

Oljan vill: förbättra din kommunikation, få dig lugn, ärlig och uttrycksfull. Göra dig självmedveten, lugn i sinnet och få dig att vara ärlig med dina känslor.

Doften passar bra tillsammans med andra dofter så som tex:  citrus och trä: apelsin, bergamott, citrongrapefrukt och neroli; atlasceder, douglasgran, enbärtallbarr och tea tree. Är även bra med basnoterna frankincense, patchoulisandelträ och vetiver.

Hinoki oljan kommer från det japanska cypressträdet som anses relaxerande och lugnande. Det sägs att det skapar ett lugn bara av att vandra runt bland dessa träd vilket är bra vid stress eller när man känner sig överstimulerad. Oljan passar därför bra till personer som känner sig jäktade, stela, sammanbitna och spända.

Doften vill hjälpa dig att ta bort oordning och disharmoni som du byggt upp i livet. Oljan hjälper dig genom att skapa en kraftfull rörelse och på så vis kan du hitta det som skapar den negativa känslan i dig och därmed förändra din situation. Oljan har respekt för naturens ordning och universella flöde. Utan tvång eller brådska leder oljan dig till att hitta balansen i livet. Den lär dig att vara harmonisk även i miljöer av kaos. Med doften av Hinoki skall du inte påverkas av turbulens. Du gör det du måste och litar på att resten kommer av sig själv.

Användningsområde: Andas in från flaskan, eller rolla doften i dina händer och andas in. Du kan också rolla dig i nacken eller längst din ryggrad.

Passar dig som: känner disharmoni, är stressad, spänd, oorganiserad, energiskt blockerad och ostabil.

Oljan vill ge dig: harmoni, lugn, ordning, avkoppling, balans.

Doften passar bra tillsammans med andra dofter så som tex: cypress, sandalwood, vetiver, magnolia.

Grapefrukt vill lära dig sann respekt och uppskattning mot dig själv. Oljan stöttar personer som slåss mot elaka tankar om sin kropp och/eller sitter fast i negativa mönster där man inte tar hand om den. Oljan vill stötta dig som misshandlar din kropp genom ständig bantning, dömande av din kroppsvikt, självskadebeteende eller ett negligerande av kroppens behov. Kanske har du ett självhat eller en skam gömd djupt inom dig?

Grapefrukt används ofta felaktigt vid dieter men doften vill inte få dig att gå ner i vikt utan få dig att sluta med emotionellt ätande. Oljan vill att du ska lyssna och acceptera dina psykiska känslor. Den vill att du ska ta ansvar för hur du känner. Grapefrukt vill lära dig att ingen mat fyller hålet i ditt hjärta- bara kärlek kan göra det. Doften vill få dig att sluta gömma dina känslor bakom mat, självskadebeteende, ätstörningar, strikta regler eller andra former av beroenden. Istället vill den ge dig en positiv relation med din kropp baserad på kärlek, tolerans och acceptans.

Användningsområde: Andas in från flaskan, eller rolla doften i dina händer och andas in. Du kan också rolla oljan över vristerna eller över din mage.

Passar dig som: lider av kroppsskam, är besatt av mat eller bantning, har ätstörningar, gömmer dig eller har en förvrängd självbild.

Oljan vill ge dig: kroppsacceptans och få dig att vara respektfull mot dina psykiska behov, den vill ge dig näring och en hälsosam relation till mat.

Doften passar bra tillsammans med andra dofter så som tex: patchouli, bergamott, fennel. Passar bra med andra citrusdofter och exempelvis douglasgran, frankincense, lavendel, palmarosa och tallbarr.

Eukalyptus stöttar själen som känner sig extra utsatt. Du kanske mår bra ibland, men sen återkommer sjukdomar, allergier eller svårigheter med andningssystemet. Oljan hjälper dig känslomässigt och vill släppa mönster av dålig hälsa. Kanske har du tankar så som att ”jag förtjänar inte att må bra” eller ”jag är en sådan person som alltid blir sjuk” eller ”de enda tillfällena jag får vila är när jag blir sjuk”. Eukalyptus ger dig mod att möta dina tankar och känslor relaterade till din hälsa och vill få dig att släppa taget om din anknytning till sjukdomar.

Doften vill uppmuntra dig till att ta fullt ansvar över din egen hälsa. Den skänker dig tröst och en tro på att du kan bli frisk och att du kan bli hjälpt. Den vill också att du ska tillåta dig själv att må bra.

Användningsområde: Andas in från flaskan, eller rolla doften i dina händer och andas in. Du kan också rolla dig över bröstet, lungorna eller halsen.

Passar dig som: är sjuk, är klängig, känner dig nedslagen, är förtvivlad, vill fly från livets ansvar, känner dig instängd/inlåst och inte tror på att en förändring är möjlig.

Oljan vill: få dig att läka, må bra, känna dig fri, ansvarsfull och uppmuntrad.

Doften passar bra tillsammans med andra dofter så som tex: air, fennel, lime, patchouli, spikenard, lavendel, pepparmynta,åkermynta, tea tree. Samt citrusoljor som citron, may chang och petitgrain.

Enbär stöttar dem som är rädda för den mörka och okända sidan av sig själva. Den vill lära dig att det du räds för har något att säga dig. Istället för att gömma dig ifrån det du inte förstår vill doften få dig att möta dina rädslor. Rädslorna finns ofta i outforskade delar av dig själv och oljan vill stötta och hjälpa dig i att möta dessa rädslor du länge undvikit.

Nattliga drömmar kan handla om rädslor och problem och kan ha en önskan att säga dig något. Doften skyddar dig under natten och vill få sig att hitta svaren inom dig utan dessa rädslor. När man hittar det som göms inom sig själv känner man sig ofta mer fulländad. Enbär vill hjälpa dig att hitta en balans mellan mörker och ljus, medvetande och omedvetande, dag och natt. Den vill vara din guide till resan mot din helhet. Enbär vill lära dig att du inte har något att vara rädd för, istället handlar det om att acceptera och erkänna alla delar av dig själv.

Användningsområde: Andas in från flaskan, eller rolla doften i dina händer och andas in. Du kan också rolla dig på pannan eller bakom öronen, gärna innan du ska sova.

Passar dig som: har irrationella rädslor, återkommande mardrömmar, avbruten sömn eller ett undvikande beteende.

Oljan vill: få dig att känna dig skyddad, lugn, självmedveten och modig.

Doften passar bra tillsammans med andra dofter så som tex: svartpeppar, bergamott, trädofter såsom atlasceder, sandelträ, tallbarr och vetiver. Söta dofter som muskatellsalvia, men även frankicense, myrra, geranium.

Citron stimulerar sinnet och ger dig energi. Den krispiga doften hjälper dig att fokusera och är hjälpsam vid inlärnings- och koncentrationssvårigheter, oavsett om du känner dig ”okapabel till att lära dig” eller ”dum” så vill citron lugna din osäkerhet och dina negativa tankar. Citron ger klarhet och vill få dig att fokusera på en sak i taget. Oljan trollar bort förvirring och skapar skärpa. Den balanserar mental trötthet och återställer energi.

Citron vill få dig att släppa känslor av förtvivlan och hopplöshet genom att ge dig lycka och glädje. Doften vill få dig att vara närvarande i nuet genom att fylla dig med en energi, vitalitet och självförtroende.

Användningsområde: Andas in från flaskan, eller rolla doften i dina händer och andas in. Använd den som en paus i dina studier eller i ditt arbete för att hämta extra energi. Du kan också rolla oljan över dina handleder.

Passar dig som: är förvirrad, har svårt att fokusera, är mentalt trött, känner brist på glädje och energi, har inlärningssvårigheter, känner dig skyldig eller omotiverad.

Oljan vill ge dig: fokus, energi, mental klarhet, glädje, och få dig att bli alert och förnuftig.

Doften passar bra tillsammans med andra dofter så som tex:  apelsin, bergamott, neroli, pepparmint, frankincense, ingefära, tallbarr, geranium, muskatellsalvia, ylang ylang, patchouli och vetiver.

Bergamott lindrar känslor av förtvivlan, självanklagelser och låg självkänsla. Den stöttar individer i behov av självacceptans och självkärlek. Bergamott uppmanar individer att se livet med mer optimism.

Bergamott har en renande effekt på stagnerande känslor och begränsad tillit. Grundläggande övertygelser så som att vara dålig, oälskbar och att inte vara tillräckligt bra kan gömma sig bakom ett gladlynt ansikte. Man kan vara rädd för att avslöja sina verkliga tankar och känslor. Bergamotts kraftfulla rengörande egenskaper genererar en rörelse i energisystemet, vilket i sin tur ger hopp att förändra dina tankar.

Bergamott är en bra doft för dem som känner sig nere och drabbade av hopplöshetskänslor. Doften vill väcka hopp och ge dig mod till att öppna upp ditt inre jag. Doften vill lära dig självacceptans och få dig att släppa självanklagelser genom att lära dig att älska dig själv villkorslöst.

Användningsområde: Andas in från flaskan, eller rolla doften i dina händer och andas in. Du kan också rolla oljan över hjärtat, solarplexus eller pannan.

Passar dig som: har låg självkänsla, mycket självanklagelser, är förtvivlad, känner sig oälskad och hopplös.

Oljan vill stärka din: självacceptans, optimism, hoppfullhet, självsäkerhet, älskvärdhet och känsla av “good enough”.

Doften passar bra tillsammans med andra dofter så som tex: geranium, kardemumma, lavendel, patchouli, ylang ylang, grapefrukt, copaiba, pink pepper.

Apelsin behandlar en mängd olika känslomässiga problem men främjar framför allt kreativitet och stödjer positivt humör. Apelsin vill få dig att återkoppla till ditt inre barn och vill ge spontanitet, lycka, glädje och lekfullhet i ditt liv.

Apelsin uppmuntrar dig till att släppa rädslor, nervositet, oflexibelt tänkande, arbetsnarkomani, brist på humor och en tro på att du inte räcker till. Apelsin vill påminna dig om den gränslösa tillgången som finns i naturen. Fruktträd, likt apelsin, ger frukt till alla i behov. Oljan vill visa dig att du kan vara trygg i att ge utan tanke på att få tillbaka. Apelsin uppmuntrar individer att släppa sitt behov att hamstra.

Apelsin vill hjälpa individer att hitta sin naturliga kreativitet och påminna dig om att det finns gränslöst med lösningar för problem och frågor. Oljan vill påminna dig om att du inte behöver leva i rädsla. Släpp taget och hitta tillbaka till glädjen i ditt inre barn. Där är du ditt sanna jag. Koppla av och njut av livets alla skatter. Livet är en gåva- vilket apelsin vill påminna dig om.

Användningsområde: Andas in från flaskan, eller rolla doften i dina händer och andas in. Du kan också rolla olja på övre delen av din mage.

Passar dig som: är alltför allvarlig, stel, tråkig, arbetsnarkoman, har brist på energi, känner dig avskräckt, har lätt för att “hamstra”, är avundsjuk.

Oljan vill stärka din: humor, lekfullhet, generositet, spontanitet, kreativitet och glädje.

Passar bra att blanda: bergamottmandarin, neroli, rosmarin, ylang ylang, lavendel, kryddnejlika, svartpeppar. Apelsindoften är flyktig och blandas gärna med någon basnot som sandelträfrankincense eller myrra.

Atlasceder för ihop människor och vill bygga samhörighet och gemenskap. De som är i behov av atlasceder kämpar ofta med att passa in i den sociala normen och kan ha svårt att hitta sin tillhörighet. Istället för att tillåta sig själv att bli stöttad av vänner och familj kan dessa personer bli överdrivet självständiga. Svårigheten att knyta socialaband kan också ligga i känslan att inte ha en samhörighet med gruppen eller till och med känna att man inte tillhör det mänskliga släktet. Atlasceder vill få dig att känna tillhörighet och vill hjälpa dig med att öppna ditt hjärta för andra människor.

Oljan vill påminna dig om att du inte är ensam, även om det känns så. Du delar alltid din känsla med någon annan. Oljan vill få dig att öppna upp, både gällande att dela med dig av dina tankar och känslor, men också gällande att ta emot andras. Oljan vill hjälpa dig att se och uppleva att lycka och glädje finns i relationer, även om du klarar dig själv.

Användningsområde: Andas in från flaskan, eller rolla doften i dina händer och andas in. Du kan också applicera 3-4 droppar olja på dina armar, ben eller under dina fötter.

Passar dig som: har svårt att få vänner eller få kontakt med människor, känner dig ensam, är antisocial eller känner dig utesluten.

Oljan vill: att du ska vara närvarande i dina känslor, ge dig tillhörighet, skapa socialaband.

Doften passar bra tillsammans med andra dofter så som tex: magnolia, marjoram, birch, apelsin, bergamott, eukalyptus, frankincence, ingefära och andra trädofter; enbär, tallbarr och vetiver samt patchouli.

Citrongräs har en effektiv rengörande inverkan vad gäller energier. Den skingrar känslor av förtvivlan och trötthet och vill rensa bland dina inre tillstånd. Oljan vill hjälpa dig att släppa taget om gamla begränsande tankar och negativ energi. Doften vill få dig att röra dig framåt utan att tveka.

Oljan kan också användas för att rensa energier i ett hus eller i ett rum. Den hjälper personer som har ett samlarbeteende att släppa taget om allt de inte längre behöver. Den hjälper dig också att släppa taget om det förflutna och om stagnerad energi. Citrongräs har en kraftfull uppgift så som att rena dig både psykisk, känslomässigt och spirituellt.

Passar dig som: lider av negativ energi, håller fast i det förflutna, samlar, och känner sig “mörk”.

Oljan vill: ge dig spirituell klarhet. Den vill att du släpper taget om det du inte längre behöver. Oljan är renande och vill ge dig enkelhet och klarhet.

Doften passar bra tillsammans med andra dofter så som tex: sandalwood, oregano, thyme, citron, clary sage.

Pepparmint ger glädje till både själ och hjärta. Den lyfter både kropp och själ och vill påminna dig om att livet kan bli glädjefullt om du inte kontrollerar det med din rädsla. Pepparmint vill guida dig genom livet på ett lättsamt sätt och lyfta dig ur din förtvivlan. Den vill att du ska glida genom livet och känna njutningen av att bara vara vid liv.

Pepparmint vill dock inte att du skall använda den som en flyktväg för att undvika dina djupaste känslor, det förhindrar din tillväxt menar den. Oljan hjälper dig upp till ytan när du känner att du inte kan hålla näsan över vattnet, men den vill inte att du ska stanna på ytan för att undvika dina känslor. Använd den mer som en livboj, ett tillfälle att återhämta andan. Men våga gå ner på djupet och lösa dina konflikter och lita på att pepparmint finns där för att hämta upp dig igen.

Användningsområde: Andas in från flaskan, eller rolla doften i dina händer och andas in. Du kan också rolla oljan över bröst, axlar och nacke.

Passar dig som: bär på smärta, känner dig maktlös, förtvivlad, pessimistisk och ledsen.

Oljan vill: få dig att känna dig lättad, optimistisk, och ge dig en tro på att det du känner kommer att gå över.

Doften passar bra tillsammans med andra dofter så som tex: friska och träiga dofter som apelsin, atlasceder, citron, eukalyptus, enbär, may chang, rosmarintallbarr och tea tree ; med sötare geranium och vanilj.

Mandarin bär på en stark känsla av glädje och kan lyfta de som känner sig nedsänkta av sitt humör. Doften vill få dig kreativ och spontan och har som önskan att trolla bort lite av det tunga ansvaret som ligger på dina axlar. Att känna sig överväldigad av arbete och ansvar tar lätt död på både glädje och kreativitet därför vill doften mitt i all stress skapa utrymme för kreativ energi.

Kanske ställer du för hårda krav på dig själv? Mandarin vill påminna dig om barnets glädje och hjälpa dig att hitta tillbaka dit.

Passar dig som: känner dig överarbetad, nedsänkt av ansvar och är glädjelös. Du har förlorat kreativitet och känner dig ansvarsbunden.

Oljan vill: ge dig glädje, roligheter, kreativitet, spontanitet och optimism.

Denna olja vill få dig att släppa negativa mönster och bryta från destruktiva relationer. Det kan vara gamla familjemönster du inte vill föra vidare och bryta dig loss i från. Doften vill hjälpa dig att släppa taget. Oljan vill säga dig att varje ny generation kan vara en välsignelse, en tillväxt och en början på något nytt. Doften kan också hjälpa dig att bygga/stärka band till nya personer, eller till en ny familj. Doften vill skapa hälsosamma relationer istället för blind lojalitet.

Oljan vill påminna dig om att lära från andra och att sätta värde på deras erfarenheter. Särskilt din familj eller dina släktingars. Den vill få dig att visa respekt för dem som varit före dig och ditt arv. Oljans säger till dig att visdom kan fås genom att lära sig från det förflutna, speciellt från de som är erfarna, äldre, visare och har mer erfarenhet.

Användningsområde: Andas in från flaskan, eller rolla doften i dina händer och andas in. Du kan också lägga 1-3 droppar längst ryggraden eller under dina fötter.

Passar dig som: lider av negativa familjemönster, känner dig nedsänkt av familjeproblem.

Oljan vill: att du ska lära dig från det förflutna, ge dig visdom.

Doften passar bra tillsammans med andra dofter så som tex: white fir, petitgrain, citrusoljor, frankincense, tallbarr, rosmarin och enbär. Är även ett bra komplement till fylligare dofter som vetiver och ceder.

 

Färdigblandade oljor

Här finner du de färdigblandade oljorna som finns i lager. Blandningarna består av tre eller fler sammansatta dofter för just dina behov. I butiken väljer du flaska och nämner i ordernoteringar vilken/vilka dofter du önskar.

Har du frågor?

Jag svarar gärna. Kontakta mig här.

13 + 14 =

”Deep blue” är en blandning av oljor innehållande exempelvis wintergreen, pepparmint, ylang ylang mm och används framförallt vid emotionell smärta, men är också för dem som undviker smärtan. Den vill ge dig styrkan att möta dina sår för att på riktigt läka. Oljan vill hjälpa dig att observera din smärta i stället för att bli ett med den. Det är vanligt att förlora hoppet eller gå helt upp i sina egna tankar vid stark psykisk smärta, detta vill Deep blue hindra dig ifrån och få dig att vara fokuserad och närvarande. Den vill att du ska se smärtan i ansiktet istället för att vända blicken så fort det blir jobbigt.

Oljan vill lära dig acceptans och tolerans vad gäller emotionell smärta. Den vill att du ska se dina känslor som signaler på att du har något att lära dig. Känslor är varken bra eller dåliga, och vi vågar undersöka dem ser vi att de ofta kommer med ledtrådar. Genom att förstå både oss själva, och våra känslor. Kommer vi ha lättare för att stå ut med dem.

Användningsområde: Andas in från flaskan, eller rolla doften i dina händer och andas in. Du kan massera dig med oljan, speciellt på de ställen du känner att din smärta sitter.

Passar dig som: bär på smärta, undviker dina känslor, är rädd, känner panik, känner dig sårad och har svårt för att läka.

Oljan vill: ge dig styrka, hjälpa dig att läka och få dig att känna dig lugn och tröstad.

”Air” är en blandning av oljor innehållande exempelvis eucalyptus, pepparmint, citron som vill få dig att släppa taget om sorg och smärta. Personer som behöver ”Air” känner sig ofta kvävda av sorg och kämpar för att andas. ”Air” vill hjälpa till genom att släppa taget om dina känslor och få ner luft djupt ner i dina lungor.

Kanske har du förlorat någon, eller så sörjer du en kärlek eller kanske känslan av att aldrig ha blivit älskad. Kanske är du rädd för att aldrig hitta tillbaka till dig själv igen, till att få känna den kärlek du saknar eller till att återigen bara kunna andas. Oljan vill få dig att släppa taget om smärtan för att kunna läka. ”Air” vill stärka din kontakt med livet och hjälpa dig att både andas ut- och in. Den vill få dig att omfamna livet genom dina andetag.

Användningsområde: Andas in från flaskan, eller rolla doften i dina händer och andas in. Du kan också rolla oljan över hjärta och bröst.

Passar dig som: är ledsen, sörjer, är förtvivlad, känner dig oälskad, sluten och har förlorat tillit.

Oljan vill: få dig att känna dig älskad, supportad, och tröstad. Den vill stötta dig till att omfamna livet och ge dig tillit. Oljan är tillåtande och vill hela dig.

Peace är en färdigblandad olja innehållande bland annat lavendel, ylang ylang, spearmint och är tilltänkt till dig som inte känner inre frid. När man inte känner en inre frid kan man känna ett behov av att kontrollera andra eller sin yttre omvärld för att nå ordning och trygghet inombords.  Denna olja vill att du släpper taget om allt du försöker kontrollera och endast riktar in dig på att hitta dig själv. Peace vill ge dig tillit och påminna dig om att du inte kan fylla ditt inre tomrum med ditt kontrollbehov. För att nå inre frid behöver du släppa taget och lita på dig själv, andra och din omvärld.

Användningsområde: Andas in från flaskan, eller rolla doften i dina händer och andas in. Du kan också rolla oljan över hjärtat eller halsen.

Passar dig som: känner att du har ett behov av att ha kontroll, du är rädd, känner dig bunden och osäker.

Oljan vill: få dig lugn, harmonisk och fridfull.

Holiday joy är en färdigblandad olja innehållande bland annat apelsin, kanel, vanilj, kryddnejlika.  Doften är varm och glädjeskapande och  vill bringa fram positiva relationer. Oljan kan passa bra att använda för dig som vill vara mer närvarande i det mänskliga mötet så som tex innan fest eller firanden. Samtidigt som den bringar dig glädje gör den dig lugn och närvarande, och vill därför få dig att fokusera på stunden du har framför dig. Oljan vill också stärka hälsosamma relationer och kan vara speciellt bra för dig som ger mer än vad du får tillbaka . Den vill påminna dig om att inte negligera dina egna känslor och att du måste ha en hälsosam relation både till andra och dig själv. Att ge mer än vad man får tillbaka bringar inte glädje till någon av parterna. Din vilja att tillfredsställa andra kan göra att du tillslut inte tillfredställer någon.

Användningsområde: Andas in från flaskan, eller rolla doften i dina händer och andas in.

Passar dig som: är stressad, försvarsinställd, känslig, sluten, har svårt att sätta gränser.

Oljan vill: få dig att känna dig emotionellt trygg, balanserad och glad.

Cheer är en färdigblandad olja innehållande apelsin, nejlika, anis, kanel mm. Denna oljan är skapad för dem som behöver glädje, speciellt för dig som känner att du haft mycket motgångar i livet. ”Cheer” vill stötta dig till att komma över känslor av hjälplöshet och hopplöshet. Oljan hjälper dig att återfå hoppet efter att ha förlorat det i tidigare motgångar. Oljan vill påminna dig om att det finns annat att luta sig mot i livet än sina problem och hinder. Håll i mig tills du återfår hoppet och glädjen du förlorat, är oljans ord till dig.

Användningsområde: Andas in från flaskan, eller rolla doften i dina händer och andas in. Du kan också rolla oljan över hjärtat, pannan och vristerna.

Passar dig som: känner dig nedsänkt, hopplös, hjälplös och utarmad.

Oljan vill: ge dig hoppfullhet, tro, glädje och få dig att känna dig tröstad, upplyft och beslutsam.

Console är en färdigblandad olja innehållande frankincence, ylang ylang, ros mm. Denna oljan är tilltänkt till dem som är i behov av extra stöd och tröst. Den lugnar emotionell smärta efter perioder av stress eller trauma. Oljan hjälper dig som känner dig nedtyngd av din förlust, din sorg eller din tragedi. När gammal smärta gör sig påmind vill doften hjälpa dig att släppa dessa emotionella band. Console kan hjälpa dig att ta det första steget mot ett emotionellt läkande. Consoles ledord är emotionell vila.

Användningsområde: Andas in från flaskan, eller rolla doften i dina händer och andas in. Du kan också rolla oljan över hjärtat, bakom öronen eller på dina handleder.

Passar dig som: sörjer, är traumatiserad eller har förlorat någon. Kanske känner du dig rastlös, lider av ångest, emotionell smärta, känner dig orolig eller nedtyngd.

Oljan vill: trösta dig, få dig att känna dig lugn och trygg.

Ditt inre barn är en färdigblandad olja innehållande bland annat blue tansy, ylang ylang, jasmine och neroli. Detta är en lugnande blandning som är utformad för att du skall komma i kontakt med ditt inre jag. Denna olja vill hjälpa dig att bekämpa negativitet, lyfta upp ditt sinne och lugna dig. Oljan vill hjälpa dig att acceptera ditt liv som det är, snarare än att skylla på något i det förflutna. Oljan vill hjälpa dig till en känslomässig rensning och frigöra dig från ditt förflutna.

Användningsområde: Andas in från flaskan, eller rolla doften i dina händer och andas in. Du kan också droppa 2-4 droppar på handleder, öronkanter, naveln, nacken eller fötter. Använd gärna oljan tillsamman med en affirmation. Tex ”jag har vad som krävs”,” jag har tillit till framtiden”, jag är den jag ska vara”.

Passar dig som: vill “connecta” med ditt inre barn, hitta in till din inre kärna, vill ha en meditativ olja.

Oljan vill: dämpa negativitet, få dig att släppa taget om det förflutna, få dig att älska dig själv.

Forgive är en färdigblandad olja innehållande bland annat enbär, bergamott, timjan och är skapad för dig som behöver nå förlåtelse. Det är känt att förlåtelse inte bara gör den du förlåter gott utan också får dig själv att må bättre. Denna oljan vill därför hjälpa dig att nå detta tillstånd. Den vill hjälpa dig att sudda ut de negativa tankar du har om andra människor och ditt sätt att vara cynisk. Du kanske har en vana att skylla negativa omständigheter och otur på andra, kanske är allt som händer dig någon annans fel?

Istället för att bära på dessa negativa känslor som både tar din och andras energi vill oljan hjälpa dig att se gott i andra. Forgive vill utmana dig och få dig att släppa din bitterhet och fientlighet. Den vill påminna dig om att behandla andra så som du själv vill bli behandlad. Oljan vill få dig att se att andra vanligtvis gör så gott de kan utifrån sina förmågor, och att vi alla förtjänar medkänsla och förlåtelse.

Användningsområde: Andas in från flaskan, eller rolla doften i dina händer och andas in. Du kan också rolla oljan över hjärtat, i nacken, på handlederna eller bakom öronen.

Passar dig som: har svårt att förlåta någon. Känner dig kritisk, dömande, bitter, cynisk, arg och skuldbeläggande.

Oljan vill: ge dig tolerans, empati, förståelse, ljus och kärlek. Den vill få dig att känna dig fri och förlåtande.

Grounding är en färdigblandad olja innehållande bland annat vit tall, ylang ylang, cederträ och angelikarot. Detta är en lugnande blandning och helt klart min favorit olja! Det är en rogivande och balanserad bladning som inte bara hjälper dig att lugna känslor och komma ner i varv utan också kan få dig att känna dig mer ”jordad”. Om du likt mig ”lever mycket i ditt huvud” kan denna oljan få ner dig på jorden igen. Oljan har en rogivande och lugnande inverkan och vill hjälpa dig att reda ut känslomässig obalans och få dig att komma i kontakt med verkligheten. Oljan vill stärka din självmedvetenhet och är perfekt för att använda spirituellt.

Användningsområde: Andas in från flaskan, eller rolla doften i dina händer och andas in. Du kan också droppa 2-4 droppar i nacken eller vid tidningarna.

Passar dig som: vill ha emotionell balans, nytt fokus, och minska din stress.

Oljan vill: ge dig mental klarhet, minskad stress och emotionell balans.

Motivate är en färdigblandad olja innehållande pepparmint, clementin, koriander, basilika mm. Oljan är tilltänkt till dem som behöver motivation och uppmuntran. Till dem som känner att de har stagnerat och behöver en push framåt. Doften ger dig förtroende till att följa det du drömmer om. Den ger också dig som behöver ”kämparanda” styrka att klara av motgångar och kämpa vidare.

Oljan är speciellt hjälpsam i stunder då man känner sig förvirrad och bortkopplad. Kanske har du tappat både lust och energi. Du orkar inte fullfölja uppgifter eller ta ansvar fast att du behöver göra det. Kanske känner du dig dränerad efter att ha tagit hand om andra och förlorat viljan till att hjälpa till? ”Motivate” kan hjälpa dig att hitta tillbaka till din vilja och ger dig styrkan att kämpa vidare. Istället för att vara paralyserad av känslor vill oljan skapa action. Den vill stötta dig till att du ska känna styrkan att orka en dag till, och en dag till.

Användningsområde: Andas in från flaskan, eller rolla doften i dina händer och andas in. Du kan också rolla oljan över övre delen av magen, vristerna eller bakom öronen.

Passar dig som: känner att du har stagnerat, har brist på motivation, är trött och har svårt för att ta dig framåt.

Oljan vill: ge dig motivation, uppmuntran, energi, hoppfullhet och självförtroende.

Passion är en färdigblandad olja innehållande kanel, ingefära, kryddnejlika, vanilj, jasmine mm. Den vill stärka dig som känner att du tappat din passion. Kanske lever du i förnekelse, känner dig överarbetad eller styrd av din vardag. Om du bär en glädjelös skyldighet till livet vill ”passion” göra dig mer glädjefylld och spontan. Oljan vill påminna dig om att det finns mer än arbete och plikter i livet.

”Passion” vill få dig att ta risker där det är nödvändigt och möta din rädsla. Den vill att du ska bryta dig loss från din begränsade tro både på livet och på dig själv. Den vill utmana dig till att använda din fantasi och kreativitet för att uppfylla din livspassion. Oljan vill helt enkelt väcka upp dig från vardagen och påminna dig om att det finns mer, om du vågar leta efter det.

Användningsområde: Andas in från flaskan, eller rolla doften i dina händer och andas in. Du kan också rolla oljan över magen, vristerna eller bakom öronen.

Passar dig som: känner dig för seriös, glädjelös och tråkig. Du känner dig styrd, pliktbunden och opassionerad.

Oljan vill: ge dig passion, vitalitet, glädje, kreativitet och lekfullhet. Den vill få dig att bli mer risktagande, inspirerad och levande.

Priser

Aromaterapi

Eterisk olja

Vilken doft behöver du just nu?