skriva

Utbildning

Diplomerad skrivterapeut

14 + 2 =

Är du nyfiken på terapeutiskt skrivande?

Vill du?

  • Hjälpa människor att utvecklas och läka genom skrivande?
  • Lära dig att skapa eget arbetsmaterial för just din yrkesroll?
  • Kunna vägleda dig själv i ditt arbete?

Den här utbildningen vänder sig till dig som i din yrkesroll arbetar för att utveckla, behandla, stödja eller motivera andra människor. Utbildningen till diplomerad skrivterapeut är användbar för alla som arbetar inom vård och omsorg eller på annat sätt med människors utveckling och hälsa. Du kanske är lärare, diakon, präst, terapeut eller verksam inom socialt behandlingsarbete. Här får du lära dig hur du kan använda skrivandet som ett effektivt verktyg för läkning och utveckling.

Kursens syfte är att ge dig praktiskt kunskap och ett extra verktyg i ditt möte med andra människor, både i din yrkesutövning och i ditt övriga liv. Under kursen får du lära dig hur du skall använda det terapeutiska skrivandet i ditt arbete. Både hur du kan jobba med det direkt i rummet med individen eller hur du kan använda det som hemuppgift. Vi kommer också gå igenom hur du själv kan bli hjälpt av det terapeutiska skrivandet i ditt arbete. Hur du till exempel kan komma över ett svårt samtal eller släppa en situation innan du avslutar din dag. Du får därför inte bara kunskap i att hjälpa individerna du möter utan också i att ta hand om dig själv.

Terapeutisk skrivkortlek

Pennan som psykolog

Kunskap

Målgrupp: Du som arbetar inom socialt arbete och vill hitta ett nytt verktyg för att hjälpa/stötta dina klienter/elever/patienter tex socionomer, terapeuter, präster, diakoner, lärare, behandlingsassistenter mfl.

Innehåll: Du får bakgrund och forskning vad gäller terapeutiskt skrivande. Du får färdiga tips och övningar för att använda i ditt arbete men också övningar för att arbeta med dig själv. Du får även litteratur tips, en kursbok och kursintyg.

Upplägg: Utbildningen är en heldag där föreläsningar varvas med skrivövningar, delning och reflektion.

När: 20/2 2022, kl 10-16.

Var:  Östergatan 1, Vänersborg.

Kostnad: 7 000 kr (ord pris 15 000 kr).

Anmäl dig i formuläret ovan. Obs begränsat antal platser. Din anmälning är inte bekräftad förrän fakturan är betald.

 

Skriva

Bergströms

Om utbildningen

Utbildningen är ett samarbete mellan Jessica Hjert och Bergströms kunskapsföretag som under flera års tid ägnat sig åt att utbilda terapeuter.

Jessica är beteendevetare & KBT-terapeut och över 15 års erfarenhet av terapeutiskt skrivande. Hon har inte bara skrivit för att läka sig själv utan har med pennans kraft också hjälp andra till läkning.

Utbildningen till diplomerad skrivterapeut är den första i sitt slag och ger dig ytterligare ett redskap i din verktygslåda när det kommer till att hjälpa andra människor, men även när det kommer till att hjälpa dig själv ❤︎