Bli din bästa vän

Bli din bästa vän

Under gårdagens skrivstund gav jag en övning som jag tycker är passande för månadens tema ”självkärlek”. Jag bad dem att reflektera kring meningen ”ingen ska vara snällare mot mig än jag”. Vad är den första tanken och känslan du får upp när du löser meningen. Hur resonerar den med dig. Nu är andra vanligtvis snälla mot dig och det är ju fantastiskt men eftersom du ska vara din egna bästa vän så behöver du ju vara lika snäll eller kanske till och med snällare än vad dina vänner är mot dig. Hur skulle det se ut, vad skulle det innebära? Vilka ord skulle du behöva säga till dig själv? Hur skulle du behöva behandla dig själv? Jag skulle vilja att du tar med dig meningen mer än som bara en reflektion utan mer som ett mål. Om någon ger dig en komplimang eller gåva, ta emot den, säg till dig själv att du är värd den…. du kanske till och med är värd ännu mer än den. Pröva att vara världens snällaste person…mot dig själv.