Tjänster

Aromaterapi

Hem

Aktuellt

Hur påverkar dofter dig?

Vad tänker du när jag säger skog, gräs eller ros? Kan du känna doften i din näsa? Nästan eller hur? Jag tror att dofter påverkar oss, inte bara genom oljornas kemi (vilket du kan läsa mer information om nedan) utan också via dina erfarenheter och minnen. Jag tror också att du kan skapa nya doftminnen, använda dofterna som positiva triggers och lära dig med hjälp av en doft att bli lugn eller närvarande.

Jag blandar oljor utifrån dina behov. Kanske behöver du en lugnande, grundande olja, eller motsatsen, uppiggande?

I min webbshop finner du oljornas olika inverkan och kan själv plocka ut de du finner ett behov av. Du kan välja att mixa olika dofter, eller köpa enskilda i olika flaskor för att använda vid olika tillfällen.

Vad är eteriska oljor?

Eteriska oljor är naturliga växt­extrakt som extraheras från blommor, stjälkar, frukter, skal, knoppar, grenar och rötter. Oljan anses påverka inte bara huden lokalt, utan även hela hormonsystemet, muskulaturen, cirkulationen, matsmältningen och även de inre organen.

Aromaterapi betyder ”att läka via doften”.


De oljor som används i aromaterapi kan vara gjord av en enstaka eller bestå av en blandning av olika växter. Flera av de oljor som används i aromaterapi är mycket koncentrerade och behöver spädas med en neutral olja, t ex kokosolja, för att kunna appliceras på huden.

Det finns flera olika sätt att använda aromaterapi. Så som tex massage, eller lokal hudbehandling. Jag har dock valt att fokusera på de eteriska oljornas påverkan på våra känslor genom inandning av essentiell olja.

Att andas in eterisk olja

De små molekylerna förs genom andningsvägarna till lungorna och förs från lungorna ut i blodet. På väg igenom andningsvägarna fastnar molekyler på slemhinnorna, och kan påverka genom att tex verka antiseptiska, virushämmande, slemlösande. De eteriska oljorna påverkar också vårt nervsystem vid inandning. Genom att dra in molekylerna via näsan skickas olika signaler till hjärnan och vårt nervsystem reagerar därefter beroende på vilken oljas molekyler som fastnat.

Läs mer hur du kan använda eterisk olja här.

Här hittar du oljorna och dess funktion!

aromaterapi

Aromaterapi♡

Jag vill ha en olja efter mina behov!